پالیزبوک

درمان خانگی کبد چرب

درمان خانگی کبد چرب

درمان خانگی کبد چرب آن گونه که به نظر می رسد سخت نیست. کبد چرب از آن دست بیماری هایی است که اگر زود به سراغ درمان آن بروید، می توانید به سادگی آن را شکست داده و نگذارید ادامه پیدا کند. برای درمان خانگی کبد چرب راهکارهای گوناگونی وجود دارد که از راحت ترین آن ها خوردن برخی میوه های مفید و تغییر در سبک غذا و خوردنی ها و تحرک داشتن یا همان ورزش برای کبد چرب است که خیلی فوری آن را رفع می کنند. بیماری کبد چرب از جمله معدود بیماری هایی است که نه تنها داروی شیمیایی ندارد، بلکه داروهای شیمیایی باعث ایجاد و بدتر شدن ان می شوند. به همین دلیل است که طب نوین هم برای درمان کبد چرب از داروهای گیاهی مثل لیورگل استفاده می کند. این در حالی است که مواد طبیعی زیادی وجود دارند که می توانند برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار گرفته و خواص بی نظیری از خود نشان دهند.بیماری ای که می تواند باعث مرگ یک انسان شود، باید بیماری سختی باشد. اما اینطور نیست. عدم رسیدگی به کبد چرب است که باعث عود کردن آن شده و حتی منجر به سیروز کبدی و از بین رفتن کبد می شود. در چنین شرایطی ممکن است خطر مرگ انسان را تهدید کند.در این مطلب ابتدا به معرفی بیماری کبد چرب می پردازیم، از علائم و نشانه های آن سخن می گوییم و روش تشخیص دقیق کبد چرب را مطرح می نماییم. سپس به روش های مختلف درمانی اشاره خواهیم کرد و از پرهیزاتی که در دوران درمان کبد چرب باید رعایت کنید خواهیم پرداخت. در نهایت نیز به نکات طلایی و کمتر پرداخته شده برای درمان کبد چرب اشاره می کنیم که نباید آن را نادیده بگیرید.

بیماری کبد چرب چیست ؟

کبد چرب یکی از بیماری‌های شایع در جهان است. کبد چرب از بیماری‌های قرن ۲۱ به شمار می‌آید که در اثر رسوب و تجمع بیش از حد چربی در بافت کبد ایجاد می‌شود. این تجمع چربی در کبد اختلالاتی در فعالیت طبیعی کبد به وجود می‌آورد که باعث نارسایی کبدی می‌شود. اگر کبدی دارای ۵ تا ۱۰ درصد چربی باشد کبد چرب نامیده می‌شود. کبد چرب یک موقعیت مخرب را در بدن ایجاد می‌کند و بدتر اینکه هیچ علامت هشدار دهنده‌ای در ابتلا ندارد. علائم کبد چرب برای همه افراد یکسان نیست، اما بعضی از نشانه‌ های آن بین افراد مشترک است. برای درمان کبد چرب، لازم است اطلاعات کامل در رابطه با علائم آن داشته باشید تا بتوانید پیش از وخیم شدن بیماری، آن را درمان کنید.

انواع کبد چرب

کبد چرب دو نوع الکلی یا غیرالکلی دارد و با توجه به نوع سبک زندگی، کبد چرب غیرالکلی در بین افراد بسیار شایع است. کبد چرب گرید ۳ و ۴ باید تحت نظر پزشک درمان شود اما کبد چرب گرید ۱ و ۲ با کمی کنترل در خانه درمان می‌شود.

علائم بیماری کبد چرب

هر چند کبد از جمله اندام‌هایی است که گیرندهٔ درد ندارد، اما به هر حال این بیماری بدون علائم هم نیست. از جمله علائمی که فرد مبتلا به بیماری کبد‌ چرب آن‌ها را تجربه می‌کند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس بی‌حالی
  • احساس ناخوشی در ناحیه شکمی
  • خستگی
  • کاهش اشتها

روش های تشخیص بیماری کبد چرب

شیوهٔ تشخیص این بیماری از دو طریق آزمایش میزان آنزیم‌های کبدی و همچنین سونوگرافی ناحیه شکمی انجام می‌شود. در بین این دو روش تشخیصی، سونوگرافی دقیق‌تر و قابل استنادتر از آزمایش خون است. درجه یا گرید چربی کبد را نیز با همین سونوگرافی مشخص می‌کنند.گیاهان دارویی مناسب، برای درمان کبد‌چربشیوهٔ تشخیص این بیماری از دو طریق آزمایش میزان آنزیم‌های کبدی و همچنین سونوگرافی ناحیه شکمی انجام می‌شود. در بین این دو روش تشخیصی، سونوگرافی دقیق‌تر و قابل استنادتر از آزمایش خون است. درجه یا گرید چربی کبد را نیز با همین سونوگرافی مشخص می‌کنند.

عوارض بیماری کبد چرب

  • چاقی و اضافه‌وزن
  • بی‌تحرکی
  • مصرف بی‌رویه کربوهیدرات‌های ساده
  • کاهش وزن سریع و غیراصولی
  • فشارخون بالا
  • بالا بودن سطح کلسترول خون

درمان خانگی کبد چرب با سرکه سیب :

اولین پیشنهاد ما برای درمان خانگی کبد چرب است که دلیل آن خواص سرکه سیب برای کبد چرب است. این ماده‌ی غذایی به کاهش تجمع چربی کبد کمک می‌کند و در کاهش وزن مؤثر است. علاوه بر اینها سرکه‌ی سیب به عملکرد درست کبد و کاهش التهابات کبد نیز کمک می‌کند.

خواص سرکه سیب برای کبد چرب

یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب خام و تصفیه‌نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. می‌توانید به آن عسل هم اضافه کنید. دوبار در روز و پیش از مصرف غذا آن را میل کنید. این کار را برای چند ماه ادامه بدهید.

درمان خانگی کبد چرب با لیمو :

لیمو یکی از بهترین و پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان و زمستان است اما نوع ترش ان برای درمان کبد چرب بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیمو ترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد.

از آنجا که لیمو سرشار ازویتامین c است و به عنوان یک آنتی اکسیدان می تواند نقش موثری در هضم و جذب مواد مفید در بدن داشته باشد، قابلیت زیادی در پیشگیری و درمان کبد چرب دارد.

با اضافه کردن آب یک لیمو به یک پارچ آب، در خانه آب لیمو درست کنید حتی می توانید لیموی خرد شده نیز به آن، اضافه نمایید. به طور منظم از این آبمیوه بنوشید در صورت دلخواه، می توانید مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید.

درمان خانگی کبد چرب با لبوو آب لبو :

لبو را حلقه حلقه کنید خشک کنید روی بخاری یا شوفاژ بعد پودرش کنید مثل زعفران دم کنید برای رنگ غذا یا دسر.آب لبو را درقالب یخ بریزید هر وقت لازم داشتید یک حبه را از فریزر دراورید برای تزیین پلو، رنگ دسر،رنگ فرنی، حتی رنگ مربا به، اگر رنگ نداشت زیرا آب لبو بهترین درمان کم خونی است.

آب لبو یکی از راه های طبیعیه درمان پوکی استخوان  است. خوردن یک لیوان آب لبو در صبح و شب در درمان فشار خون موثر است. یکی از راه های درمان کبد چرب نوشیدن آب لبو است.خوردن آب لبو از ابتلا به فراموشی و آلزایمر در سنین بالا جلوگیری می کند. آب لبو در درمان سرطان خون،موثر است.

درمان خانگی کبد چرب با انگور :

یک لیوان آب تازه انگور بنوشید و یا از خوردن یک خوشه انگور کامل همراه با صبحانه لذت ببرید.

درمان خانگی کبد چرب با سیر :

سیر ،برای پاکسازی کبد عالی است. سیر به فعالسازی آنزیم هایی که کبد را از سموم پاک می کنند، کمک می کند. همچنین دارای دو ترکیب طبیعی به نام های آلیسین و سلنیوم است ،که به فرآیند پاکسازی کبد کمک می کنند و از کبد در برابر آسیب سموم محافظت می کنندر علاوه بر آن، سیر میزان کلسترول وتری گلیسیرید  را کاهش می دهد، که مانند بار سنگینی برای کبد هستند و مانع از عملکرد درست کبد می شوند. برای ارتقا دادن سلامت کبد، از سیر تازه به جای سیر فرآینده شده، چرخ شده و یا پودر سیر استفاده کنید.

هر روز، ۲ تا ۳ حبه سیر تازه بخورید و در پخت غذا نیز از آن استفاده کنید حتی می توانید بعد از مشورت با پزشک، از مکمل های سیر نیز استفاده کنید.

تاثیر خیلی فوری سیب در درمان خانگی کبد چرب :

یک سیب در روز، راز سلامت کبد است. سیب سرشار از پکتین، یک فیبر محلول است و می تواند سموم سیستم گوارش و کلسترول خون را کاهش دهد و هم چنین از کار زیاد کبد جلوگیری می کند

درمان خانگی و رفع سریع بیماری کبد چرب با گردو :

هرروز یک مشت گردو را به عنوان اسنک، بجوید هم چنین می توانید گردو را روی سالاد، غذاهای جانبی، سوپ و یا هر چیز پختنی بریزید.

درمان خانگی کبد چرب با استفاده از موز :

وجود پتاسیم و مواد مغذی دیگر در موز، آن را به میوه‌ای مفید برای تصفیه‌ی کبد تبدیل کرده است. مصرف موز به هضم مواد غذایی کمک می‌کند و فلزات سنگین و سموم را از بدن می‌زداید و موجب می‌شود موز برای کبد چرب مفید باشد.

گیاهان دارویی مناسب برای درمان خانگی کبد‌ چرب :

به‌طور کلی موادغذایی و گیاهانی که سطوح بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها را دارند، اولین و بهترین درمانگرها برای این بیماری هستند. مواد غذایی مثل قهوه، ماهی، گردو و حتی لبنیات نیز می‌توانند در درمان این بیماری مؤثر باشند، اما هدف این مقاله معرفی گیاهان دارویی است که بر کنترل و درمان گیاهی این بیماری اثرگذارند.

چند مورد از موثرترین گیاهان دارویی در درمان کبد چرب شامل موارد زیر می‌باشند:

۱- چای سبز

چای سبز تا حدودی می‌تواند مقدار چربی سوزی بدن را بالا ببرد. این اثر در کاهش میزان چربی کبد و همچنین کاهش سطح کلسترول خون بسیار مفید است.

علاوه بر این، چای سبز خواص آنتی‌اکسیدانی بسیار زیادی نیز دارد. البته از زیاده‌روی در مصرف این نوع از چای نیز باید پرهیز شود، چرا که اثرات ناخوشایندی بر قلب و همچنین فشارخون خواهد داشت.

۲- خارمریم

امروزه برخی از متخصصین از عصارهٔ این گیاه به عنوان اولین خط درمان گیاهی کبد چرب استفاده می‌کنند.

توانایی این گیاه در بهبود کبد چرب و به‌طور کلی عملکرد کبد، به دلیل محتوای خاص آنتی اکسیدانی آن است.
البته هنوز به طور قطع اثر گیاه خارمریم بر درمان گیاهی کبد چرب توسط جوامع علمی دنیا، تأیید نشده است، اما مداخلات تجربی، اثربخشی آن را نشان داده‌اند.

۳- زالزالک کوهی

این گیاه از جمله گیاهان پر استفاده در طب سنتی چین است. به دلیل سطح بالای آنتی‌اکسیدانی آن، تأثیر بسیار زیادی در کاهش چربی کبد و همچنین کمک به سلول‌های کبدی برای بازیابی و ترمیم خود دارد.

۴- زردچوبه

ین همان ادویهٔ خوش طعم و رنگی است که تقریباً در تمام غذاهای ایرانی به‌کار می‌رود.

زردچوبه دارای یک آنتی‌اکسیدان خاص به نام کورکومین است که تقریباً تمام اثرات مفید این گیاه به دلیل داشتن این ماده می‌باشد.

البته بهتر است برای اثر بخشی بیشتر، دم کردهٔ زردچوبهٔ پودر نشده، مورد استفاده قرار گیرد. حالت پودر نشدهٔ آن به صورت تکه‌های چوبی کوچک است که معمولاً در عطاری‌ها موجود هستند.

۵- دارچین

مطالعات بسیاری بر اثر دم‌کرده و همچنین مکمل دارچین بر روی کبد چرب انجام شده است و تقریباً اکثر آن‌ها تأثیر مثبت این ادویه خوراکی بر کبد چرب را تأیید کرده‌اند. دارچین نیز مشابه زردچوبه بهتر است به صورت آسیاب نشده استفاده شود.

۷- روغن زیتون

روغن زیتون سرشار از اسید های چرب امگا ۳ است. این روغن در مقایسه با دیگر روغن‌ها نظیر مارگارین و کره سالم‌تر است. تحقیقات نشان داده است که روغن زیتون برای کاهش سطح آنزیم‌های کبدی و کنترل وزن مفید است.

۸- زنجبیل

 یکی دیگر از شیوه‌های کاهش جذب چربی در جریان گردش خون و اندام‌های داخلی، گنجاندن زنجبیل در برنامه غذایی هفتگی است. افرادی که در طول هفته ۲ تا ۳ بار زنجبیل استفاده می‌کنند، می‌توانند از خواص درمانی آن در افزایش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن و کاهش جذب چربی‌ها بهره‌مند شوند.

برای این منظور می‌توانید یک تکه زنجبیل را درون یک کاسه ماست رنده کرده و آن را بعد از صرف وعده‌های غذایی میل کنید. به اعتقاد برخی از درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان نوشیدن دمنوش زنجبیل نیز در کنترل بیماری‌های کبد به ویژه کبد چرب موثر است. نوشیدن این دمنوش می‌تواند به کاهش جذب چربی در اطراف کبد کمک کرده و مانع از ابتلای افراد مستعد به این بیماری شود.

مصرف دمنوش زنجبیل یا ماست کم چرب حاوی زنجبیل به ویژه در وعده‌هایی که غذای چرب خورده اید بسیار اهمیت دارد. همچنین می‌توانید با جوشاندن برش‌های زنجبیل در چای سبز یا آب، چای زنجبیل درست کنید.

۹- کاسنی

کاسنی از جمله گیاهانی است که از صدها سال قبل در کتب طب سنتی به اثر مفید آن بر کبد اشاره شده است. البته مصرف عرق و عصارهٔ آن در بین مردم ایران مرسوم است.

در کتب طب سنتی از کاسنی به عنوان یک ماده غذایی سرد و تصفیه کنندهٔ کبد یاد شده است، اما در علم جدید، نیز خواص بسیاری را برای آن ذکر کرده‌اند. از جمله خاصیت پروبیوتیکی و تنظیم کنندگی دستگاه گوارش که در برخی از مطالعات اثر آن بر کبد نیز تأیید شده است.

۱۰- رزماری

مصرف این گیاه معطر، در کشور ما مرسوم نیست، هرچند با توجه به ورود فرهنگ‌های آشپزی کشورهای مختلف اروپایی و شرقی به تازگی استفاده از آن رواج یافته است، اما هنوز به طور گسترده مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

رزماری خاصیت ضدالتهابی قوی دارد به طوری که از پماد موضعی آن برای کاهش دردهای مفصلی و کوفتگی‌ها استفاده می‌کنند.

اخیراً در برخی از مطالعات اثر آن را بر کبد چرب نیز بررسی کرده‌اند. اکثر این مطالعات تأثیر این گیاه را بر کاهش چربی کبد و همچنین بهبود وضعیت التهابی کبد تأیید کرده‌اند.

۱۱- شیرین بیان

می‌توانید از شیرین بیان برای درمان بیماری‌های کبد، خصوصا کبد چرب غیرالکلی استفاده کنید. براساس تحقیقات صورت‌گرفته، عصاره‌‌ی ریشه‌ی شیرین بیان در کاهش فعالیت آنزیم‌های ترانس‌آمیناز (شامل آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز) در بیماری کبد چرب غیرالکلی مؤثر است. همچنین شیرین بیان از آثار منفی فلزات سنگین و سموم بر کبد جلوگیری می‌کند.

شیرین بیان از راه های درمان کبد چرب

  • نصف قاشق چای‌خوری ریشه‌ی شیرین بیان را به یک فنجان آب داغ بیفزایید. روی آن درپوشی بگذارید و اجازه بدهید به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس کمی عسل به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را دوبار در روز میل کنید.
  • می‌توانید یک قاشق غذاخوری پودر شیرین بیان را با دو قاشق چای‌خوری عسل ترکیب و روزی یک‌بار آن را میل کنید. این کار را به‌مدت چند هفته تکرار کنید.
  • قبل از مصرف مکمل‌های شیرین بیان، بهتر است با پزشک‌تان مشورت کنید چون ممکن است بعضی از این مکمل‌ها با داروهای فشار خون، دیابت و داروهای کورتیکواستروئید تداخل دارویی داشته باشند.

زعفران؛ طلای سرخ در مبارزه با کبد چرب

هرچند تحقیقات بیشتری برای اثبات اثرگذاری زعفران بر روی کبدچرب نیاز است؛ اما محققان بر این باورند که به دلیل وجود برخی ترکیبات در زعفران، این ماده برای درمان کبد چرب مناسب است. مصرف زعفران به عنوان رنگ دهنده و چاشنی غذا و خوراکی ها در کنار مصرف دمنوش یا چای زعفران، می تواند سلامت کبد شما را حفظ کند.

مواد غذایی که بیماری کبد چرب را حادتر می‌کنند

افراد مبتلا به کبد چرب مواد غذایی زیر را مصرف نکنند:

  • گوشت چرب و غذاهای سرخ شده؛
  • نوشیدنی های شیرین؛
  • الکل؛
  • غذاهای فرآوری شده؛

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های غیر مرتبط و اسپم تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های حاوی الفاظ رکیک، بی احترامی به ادیان و قومیت ها تایید نخواهند شد.

*
*