کتاب باغ وحش انسانی از پرفروش ترین کتاب های جهان است و میلونها نسخه آن در جهان بفروش رفته است و به بیش از ده زبان ترجمه شده است.
جانورشناس برجسته در کتاب میمون برهنه ، حیوان انسانی را با دیدی بی پروا . برون نگرانه بررسی میکند و شباهتهای تکان دهنده ای را که بین الگوهای رفتاری انسان و دیگر جانوران وجود دارد آشکار میکند.
باغ وحش انسانی، فرصتی تازه و ارزنده به نویسنده می دهد تا شباهتهای موجود میان الگوهای رفتاری انسان و حیوان را در وضع خاص انسان یعنی در شرایط اسارت جستجو کند.
اگر بنا است مطالعه ی تطبیقی درباره الگوهای رفتاری انسان و حیوان صورت گیرد ، بیگمان مقایسه این الگوها در اوضاع اسارت بیشترین نتیجه را در بر خواهد داشت زیرا اسارت مبین وضع واقعی انسان امروزی است.
میمون برهنه – که نویسنده انسان را بدان مینامد – با برگزیدن راه شهرنشینی ، خود را در وضعی گرفتار ساخته که از بسیاری جهات با باغ وحش حیوانی قابل مقایسه است.
در میان شکوه و خیره کنندگی باغ وحش انسانی (شهر) ، همان محدودیتها و ویژگی های باغ وحش حیوانی را میتوان مشاهده کرد.
حصارهای خانه ها ، تراکم جمعیت و فشارهای گوناگون فرهنگی و اجتماعی برای یکایک ساکنان باغ وحش عظیم انسانی قفسهای مرئی و نامرئی به وجود می آورد.
فقط سه اثر از موریس به فارسی ترجمه شده است “میمون برهنه ” و ” باغ وحش انسانی” که در سال های ۱۳۴۹ و ۱۳۵۴ منتشر شدند ، و تا سال ۵۷ دوبار هم تجدید چاپ شدند ،ولی دیگر هیچوقت تجدید چاپ نشدند و برای همین بسیار نایابند و همچنین کتاب خواندنی “رفتارشناسی تماس” که اصلا موفق به کسب مجوز انتشار نشد.
کتاب “میمون برهنه” بعد از اصل انواع داروین جنجالی ترین و پرتیراژترین کتاب علمی است ، کتابی که دنیا را تکان داده وفقط سه ماه پس از انتشار به ۱۷ زبان ترجمه شد و تا کنون از این ۲ کتاب دهها میلیون نسخه در جهان بفروش رفته است. “باغ وحش انسانی” به نوعی ادامه ای است بر کتاب “میمون برهنه” که بشدت!خواندنی است .
قسمتی از متن کتاب
این موضوع به قدر کافی سر راست به نظر می رسد، اما چند هزار سال تاریخ گذشته انسانی، میراث تکاملی ما را بیش از حد سنگین ساخته است. انسان هنوز انسان، و خانواده هنوز خانواده است اما قبیله دیگر قبیله نیست، بلکه فوق قبیله است. اگر ما یک وقت بخواهیم وحشیگری های بی همتایی را که در تصادم های ملی ایده آلیستی و رادیکال ما نهفته است بشناسیم، باید یک بار دیگر ماهیت این اوضاع فوق قبیله ای را بررسی کنیم …
دزموند موریس
نام کتاب: باغ وحش انسانی
نویسنده: دزموند موریس
مترجم: پرویز پیر
فرمت فایل: PDF
حجم فایل: ۴٫۸ مگابایت
تعداد صفحات: ۳۳۴ صفحه
دیدگاهها (0)